de verschillenSinds kort is het wetenschappelijk bewezen dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen. Dit heeft te maken met het feit dat de hersenen van de mannen veel meer ingesteld zijn om te jagen en de hersenen van de vrouwen om te verzorgen. Dit komt allemaal door de evolutie van de mens. Hieronder zal dat aan de hand van leuke en wellicht herkenbare voorbeelden toegelicht worden.

Heel lang geleden was de man nog de jager: hij moest zorgen voor de lunch en het avondeten, terwijl de vrouw zorgde voor de kinderen en het nest. Dus de vaardigheden van de vrouw zijn gespecialiseerd om in de omgeving alert te zijn op gevaar, en op de korte afstand over goede navigatiemiddelen beschikken. Hierdoor kon ze bij gevaar snel wegvluchten. Ze had een breed blikveld, zodat ze het minste of geringste gevaar al opmerkte.

De man had een gezichtsveld nodig om te jagen. Dit betekent dat hij zich meer focuste op een punt ver weg. Tegenwoordig vinden we dit nog steeds terug: Een man kan de weg meestal wel vinden (lange afstand), maar kan geen boter uit de koelkast halen, omdat hij die simpelweg niet ziet (te korte afstand).

Mannen hebben dus een veel beter ontwikkeld ruimtelijk inzicht. Daarom kunnen mannen kaartlezen en achteruit inparkeren, terwijl dit voor de meeste vrouwen een crime is. Hierdoor vind je ook veel mannen terug in typisch ruimtelijke beroepen: de luchtvaart, en de techniek. Dit is geen discriminatie, het is genetisch bepaald. Vrouwen zijn daarentegen weer beter in communicatieve beroepen, omdat ze zoveel tegelijkertijd kunnen doen (verderop meer hierover).

Dat mannen nog steeds een soort jagersinstinct hebben, kun je af en toe merken. En dan met name de territoriumdrift. Mannen gaan bij het slapen (in een tweepersoonsbed) automatisch aan de kant liggen die het dichtst bij de deur is. Dit is om het territorium te verdedigen, mocht er onverwachts iemand binnenkomen.

Meisjes worden vaak boos op jongens als ze niet luisteren, maar het is wetenschappelijk bewezen dat jongens in de puberteit tijdelijke doofheid kunnen krijgen. Dit komt doordat de gehoororganen in de puberteit een soort groeispurt krijgen.

Maar vooral de hersenen zorgen voor die specifieke verschillen tussen mannen en vrouwen. De hersenen van een man zijn gespecialiseerd. Ze kunnen maar één taak tegelijk aan. Als de telefoon gaat, terwijl de man TV aan het kijken is, zal hij eerst het geluid uit doen, voordat hij begint te praten.

Met hersenscans is aangetoond dat wanneer mannen zitten te lezen, ze zo goed als doof zijn. Dit komt dus doordat ze maar één ding tegelijk kunnen doen.
Vrouwen kunnen echter meerdere dingen tegelijk doen. Dit vaak tot ergernis van de mannen. Dit komt doordat vrouwen beide kanten van hun hersenen tegelijkertijd kunnen gebruiken. Dit heeft wel tot gevolg dat vrouwen slecht het verschil tussen links en rechts kunnen onderscheiden.

Dat vrouwen af en toe ook een mysterie zijn, bewijst het volgende maar weer (mannen let goed op en doe er je voordeel mee!):
Als een vrouw uitgaat en aan de man vraagt welke schoenen ze aan moet doen, moet je als man NOOIT, maar dan ook nooit voor een paar schoenen kiezen!! Dit komt doordat de vrouw zelf al gekozen heeft welke schoen ze aan gaat doen. Ze wil echter graag bevestiging zien. In plaats daarvan moet je als man vragen welke schoenen ze zelf in gedachten had. Als ze dan antwoord geeft moet je haar complimenteren met haar keuze. Dan heb je gegarandeerd een leuke avond.

Een vrouw gebruikt dagelijks zo’n twintigduizend communicatieve uitingen om haar boodschap over te brengen. Dit verklaart waarom vrouwen 4x zoveel kans hebben op een aandoening aan de kaken dan mannen. Als een vrouw de hele dag niet heeft gesproken, moet ze de ‘schade’ ‘s avonds inhalen. Laat een vrouw dan in dat geval gewoon praten en onderbreek haar niet, anders krijg je ruzie. Het beste is om gewoon aan te geven dat je luistert.

Een gouden regel is tenslotte dat wanneer een vrouw tegen je praat, ze je mag. Maar als ze niets tegen je zegt, heb je als man een probleem.

Mannen daarentegen kunnen vaak urenlang stil voor zich uit zitten te kijken. Als er een vrouw in de buurt is, zal ze zich niet op haar gemak voelen. Toch is er geen reden om je zorgen te maken: de man ‘praat’ in zichzelf. Dit heeft ook weer met die hersenhelften te maken.

Jongens zijn gek op speelgoed. Dat begint al in de jeugd en houdt nooit meer op. Als het maar geluid maakt, uit elkaar te halen is en elektronisch is, is het altijd goed.

En dan tot slot nog een leuke anekdote:
Mannen fantaseren over seks met twee vrouwen. Vrouwen fantaseren hier ook over…Zodat ze iemand hebben om mee te praten wanneer hij in slaap valt.